UVODNA RIJEČ PREDSJEDNIKA LC SPLIT

                                           logo Lions klub Split                                           

 

Dragi lionsi, dragi posjetioci!

Dobro došli na internetski portal Lions kluba Split koji uređujemo da bismo predstavili rad našeg kluba. Lajonizam kao jedan od najvećih i najaktivnijih humanitarnih dobrotvornih pokreta na svijetu, ima više od 1.800.000 članova i više od 47.000 klubova. Zahvaljujući požrtvovnom radu svih članova, s ponosom ističemo da je Lions Club International za 2007. godinu proglašen najboljom humanitarnom nevladinom organizacijom u svijetu.  

Od 1991. godine u Splitu djeluje Lions club Split koji trenutno broji tridesttri člana različitih stručnih i znanstvenih profila. Djelatnost našeg kluba  temelji  se na programskim načelima  International Asociation  of  Lions Clubs. Naši ciljevi su isključivo humanitarni, zalažemo se za bolje razumijevanje među ljudima, borbi protiv bilo kog oblika nasilja te potičemo poboljšavanje života i javnog dobra u lokalnoj zajednici kao i na državnoj razini, pod sloganom MI SLUŽIMO! (WE SERVE!).

Čast i zadovoljstvo mi je biti predsjednikom našeg kluba u godini 2020./2021. U svom djelovanju svesrdno ću se truditi da zadržim visoku razinu ugleda koji klub ima u našem gradu i šire.

U proteklim godinama klub je osmislio i ostvario mnogobrojne akcije  a neke se odvijaju u kontinuitetu kao što su:    
•    Promicanje zaštite i valorizacija kulturne baštine (organizacija više izložbi, brončane makete jezgre Grada i Dioklecijanove palače)
•    Doniranje KBC Split različitom opremom
•    Pomoć za slijepe i slabovidne osobe
•    Pomoć Centru za prevenciju zlouporabe droge
•    Pomoć potrebitim i darovitim mladim glazbenicima
•    Pomoć raznim humanitarnim udrugama

Sva ova postignuća su u velikoj mjeri potpomognuta sudjelovanjem naših sugrađana te im ovom prilikom zahvaljujem na podršici našim projektima.

U dosadašnjem djelovanju klub je dobio mnoge nagrade i priznanja:
•    Skupna nagrada grada Splita za 2007. godinu
•    Za izvrsnost nagrada LIONS CLUB INTERNATIONAL excellence više puta
•    Pojedinačna nagrada Splitsko dalmatinske županije 2017. za životno djelo prof. emeritusu B.Uglešiću
•    Za izvanredne rezultate pojedinačne nagrade "Melvin Jones" za više naših članova
•    Priznanje udruga i volontera grada Splita za dugogodišnji volonterski rad

U ovoj Lions godini planirmo više akcija te ostvarenje kontakata s našim prijateljskim klubovima. Također ćemo nastaviti s druženjem na sastancima, izletima te organizacijom predavanja o aktualnim temama s relevantnim predavačima. Našim radom učinili smo mnogo što možemo zahvaliti nesebičnim pregalaštvu i entuzijazmu naših članova, pred nama je stvaranje nekih novih trajnih materijalnih i duhovnih vrijednosti kao inspiracija budućim naraštajima.   

Hvala Lions braći i sestrama
 
LIONS klub Split
Ivan Kuret - predsjednik 2020/2021
MI SLUŽIMO!