Program

Biti Lions je čast i obaveza. Odlučni i voljni osobnim radom i zalaganjem provesti u život misao vodilju Lionsa – „mi služimo“ (we serve), uvjereni da je u njoj sadržan i naš temeljni etički stav i akcioni motiv – „ovdje i sada nesebično pomoći onima kojima je pomoć nužna“, a temeljem Ustava i zakona Republike Hrvatske, Lions Club Split potiče i provodi ideje i akcije usmjerene:

  • na borbu protiv mržnje i svih ideja koje mržnju i nejednakost ljudi podržavaju i propagiraju
  • na pomoć potrebitima, osobito onima koji zbog bolesti ili hendikepiranosti nisu sposobni trajno i potpuno voditi brigu o sebi i svojim bližnjima
  • na brigu pojedinca i zajednice za očuvanje prirodnog okoliša, kulturne i povijesne baštine i svih drugih prirodnih i ljudskim radom stvorenih vrijednosti.

Lions ciljevi

Poticati požrtvovne i savjesne da služe zajednici bez osobne novčane naknade, a stimulirati učinkovitost i promovirati visoke etičke standarde u trgovini, industriji, profesiji, javnoj djelatnosti i osobnom pregnuću.

Opširnije:Lions ciljevi

Etički kodeks Lionsa i prisega

Pokazati vjeru u vrijednosti, stremiti uspjehu, biti lojalan, rješavati sumnje u ispravnost i etičnost stava, smatrati prijateljstvo ciljem, a ne sredstvom, imati na umu obveze i dužnosti kao pripadnik svoga naroda, države i zajednice, pomagati bližnjima i slabima, graditi, a ne uništavati.

Opširnije:Etički kodeks Lionsa i prisega

Biti Lions

Lionsi su osobe posvećene služenju onima kojima je to potrebno, bilo u svojoj domicilnoj regiji ili u svijetu. Članstvo u Lions klubu pruža različitim ljudima mogućnost susreta i rada u duhu prijateljstva, stremeći prema zajedničkom cilju: pomoći bližnjem.

Opširnije:Biti Lions

Lions centar za prevenciju zlouporabe droge

Lions centar za prevenciju zlouporabe droge Split osnovan je 1999. godine od strane Lions cluba Split. Odlukom Hrvatske Lions Konvencije financira se sredstvima regate „Jedrima protiv droge“.

Sredstvima Lions kluba Split i dobivenom donacijom od Središnjice nabavljena je odgovarajuća oprema i uređene prostorije koje nam je dodijelio Grad Split.

Opširnije:Lions centar za prevenciju zlouporabe droge

Edukacijom protiv mržnje i nasilja

Mržnja kao najznačajniji limitirajući čimbenik društvenog napretka privlači pozornost članova Lions cluba Split gotovo od samog početka djelovanja Kluba.

Mi smo problematiku mržnje obradili s raznih aspekata (sociološkog, psihološkog, religijskog, urbanog, ekonomskog, socijalnog i političkog) i konstatirali da mržnju, koja je stara koliko i čovječanstvo, nije moguće jednostavno eliminirati. Treba se, međutim, svim sredstvima boriti protiv njenog štetnog utjecaja, iako nam izgleda svrsishodno sveukupnu aktivnost umjesto „borba“ nazvati „odgoj“ protiv mržnje! Odlučno smo ušli u tu akciju, sa željom da štetnost mržnje ublažimo, a dokazane nositelje tog zla marginaliziramo, kao društveno štetne.

Opširnije:Edukacijom protiv mržnje i nasilja

Statut

Polazeći od zajedničkog opredjeljenja članova Lions Kluba Split za građanskom, kulturnom, društvenom i moralnom dobrobiti zajednice, za stvaranjem i njegovanjem duha međusobnog razumijevanja među ljudima, te za požrtvovnim i savjesnim radom na humanitarnom pomaganju onima kojima je pomoć potrebna, organizirani u Lions Klub Split članovi Kluba su na Skupštini održanoj dana 1. srpnja 2015, na temelju odredbe iz čl. 13 Zakona o udrugama (Narodne novine br. 74/2014) donijeli

Opširnije:Statut