2001 Treća humanitarna regata Lions Cup 2001.

Treća humanitarna jedriličarska regata Lions cup 2001. pod nazivom Jedrima protiv droge, koja se održava u vodama trogirskog zaljeva, bila je tema press-konferencije organizatora regate Lions kluba Split.

 -          Ovaj projekt su podržali Lions klub Split i Marjan, Leo klub Split i Lions klub Trogir, koji je i inicijator ideje o održavanju regate – kazao je guverner Lionsa Hrvatske dr. Borben Uglešić, naglasivši kako će se natjecati 35 posada, odnosno ukupno 210 jedriličara.

-          Ova regata ima višestruko značenje, jer će se natjecati članovi Lions klubova iz cijele Hrvatske, a osim njih nastupit će i četiri-pet slovenskih posada te posada Siemens Internationala. Visokoj kvaliteti regate svakako će pridonijeti i naši međunarodno priznati jedriličari, pa će svaka ekipa moći odabrati jednog za svoju posadu. Zatim je bitno istaknuti i promotivno-turističku funkciju regate, budući da će najmanje 500 ljudi boraviti u Trogiru u predsezoni.

Ipak, najvažnija je njezina humanitarna funkcija, jer će se sav prihod ostvaren na regati donirati našem Centru za prevenciju zloporabe droge – kazao je dr. Uglešić, napomenuvši kako će prikupljeni novac Centar iskoristiti na način da provede program sprječavanja dostupnosti droge.

Zanimljivo je da će, prema riječima Kolje Grisogona, na ovoj regati nastupiti čak 50-ak natjecateljica, a da će među slovenskim jedriličarima nastupiti i gradonačelnik Nove Gorice Črtomir Špacapan, kao i županijski načelnik Goriške pokrajine Gorazd Mafi.

Na večerašnjoj proslavi desetogodišnjice lionizma u Hrvatskoj u kaštelanskom hotelu Palaceu nastupit će i prvaci splitske opere Ivica Čikeš i Cynthia Hansell-Bakić uz pratnju pijanistice Ane Šabašov, te sastav Evergreen iz Đakova. Sutra će, pak, prigodom svečanosti zatvaranja regate uz proglašenje rezultata u ACI marini Trogir opet nastupiti Evergreen te klapa Stari prijatelji iz Šibenika.

članak Slobodne Dalmacije autorice Diane Bašić

U prilogu fotografije:

regata trogir5

Mimohod zastava na otvaranju regate u Trogiru

regata trogir6

U iščekivanju vjetra...

regata trogir1

Naprijed prema cilju

regata trogir2

Završetak regate uz glazbu i druženje