2011 HUMANITARNI KONCERT ZA POMOĆ NAPAĆENOM JAPANSKOM NARODU

Udruženi Lions klubovi Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske županije (ukupno 10 Lions klubova), organizirali su 29. travnja 2011. god u 20 sati. humanitarni koncert pod nazivom
„KLAPSKA PISMA DUŠU LIČI“
kao pomoć napaćenom narodu Japanu, u velikoj dvorani Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu
Svrha ovog važnog dobrotvornog koncerta je prikupljanje sredstava za pomoć stradalim u nedavnom razarajućem potresu i tsunamiju koji su razorili sjeveroistočni dio Japana.

Ovo je najjači potres koji je ikada pogodio Japan i šesti najjači u ljudskoj povijesti koji je odnio više desetina tisuća ljudskih života. Potres je izazvao i veliku ekološku katastrofu nakon kvarova na nuklearnoj elektrani u Fukushimi.
Naša pomoć veoma mnogo znači narodu Japana i sigurni smo da će se i Vi osjećati ponosni što sudjelujete u ovoj plemenitoj humanitarnoj akciji.

Ovaj humanitarni koncert je zamišljen kao izraz najljepših osjećaja hrvatskog naroda prema napaćenom japanskom narodu. Zato su i zabrane klape koje nam svojim pjesmom razgaljuju dušu i predstavljaju izvorni izraz dobrote našeg hrvatskog naroda.
Kao izvođači na koncertu dobrotvorno će nastupiti klape: ŠUFIT, NEVERINKE, BRODARICA, BRACIERA (sa po 4 pjesme).
Slika humanitarni kocert -LIONS
Ove klape su srce klapskog pjevanja i sigurni smo da njihove izvedbe uzburkaju osjećaje gledalaca.

Da još spomenemo da je prostor u kojem se održati koncerta - Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, sam po sebi impresivan ambijent koji izaziva divljenje i koji je izvanredna scena za ovakav humanitarni projekt.

Važan segment ovog humanitarnog programa je medijska pokrivenost cijele hrvatske s televizijskim prijenosom.

Svijet je vrlo malen, svi ovisimo jedni o drugima, danas mi pomažemo drugima  - sutra će drugi nama.