Lions klub Split organizirao humanitarni koncert za pomoć slabovidnoj djevojci

Još jedan biser u niski humanitarnih akcija LC Split

Pokazalo se još jednom da su ljudi topla srca i spremni pomoći. Slobodna Dalmacija je objavila članak o djevojci Ivani Lovasić (18 ), iz Kuzminca, sela u Koprivničko-križevačkoj županiji, koja se, usprkos 90-postotnom oštećenju vida, redovito školuje te želi steći i akademsku naobrazbu.  Djevojka bi više od svega željela studirati u Splitu, tim više što zbog svog svoje slabovidnosti ima pravo direktnog upisa na studij od interesa. Uz to je istinski fan Hajduka koji sa strašću prati utakmice omiljenog kluba. Međutim, njene želje su daleko veće od trenutnih financijskih mogućnosti. Ne može si priuštiti dolazak u Split kao ni troškove života, a pogotovo obnovu članarine u Hajduku. Stoga se obratila svim ljudima dobre volje da joj pomognu ostvariti njene skromne životne želje. 

 

POSTER LIONS ST Srce

Vrlo brzo je osmišljena humanitarna akcija koju je inicirao Robert Vulić a za organizaciju i provedbu  zadužena je Anamarija Jurčev Savičević. Akciji su se s radošću odazvali proslavljeni glazbeni umjetnici koji su za tu prigodu pripremili pravu glazbenu poslasticu za istinske glazbene sladokusce. Operna prvakinja, Terezija Kusanović, mezzosopran, Marijo Krnić, bas-bariton uz klavirsku pratnju Vesne Podrug Kossjanenko, prof, pripredili su program vokalne lirike njemačkih skladatelja iz razdoblja romantizma; Schuberta, Wolfa, Wagnera, Straussa i Marxa. Naši poznati glazbeni umjetnici dokazani su humanitarci, koji su sa zadovoljstvom sudjelovali u više uspješnih humanitarnih akcija , pa ne čudi što su odmah “kliknuli” i na ovu, te prionuli uvježbavanju zahtjevnog repertoara.  Kako su ovi umjetnici i nastavnici Umjetničke akademije, imali su i dodatni motiv da pomognu budućoj studentici Sveučilišta u Splitu.  Nažalost, Marija Krnića je jaka grlobolja sprječila u nastupu kojem se iznimno radovao i studiozno pripremao. Stoga su uskočile mlade glazbene nade, studentice solo-pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Splitu u razredu doc. Terezije Kusanović: Kristina Svalina, Rahela Ujević, Marija Kristina Tomić i Nikolina Zovko, uz glasovirsku pratnju Zorana Velića, prof. Koncert je održan pred punom svečanom dvoranom Muzeja grada Splita 12. lipnja 2019.  te je za ovu plemenitu svrhu prikupljeno više od 5000 kn.
Uz organizacijsku potporu LC Split, ovaj humanitarni koncert ima potencijal da postane tradicionalan, sa širenjem repertoara cijenjenih glazbenih umjetnika na francusku, talijansku i druge lirike, kako bi se osigurao kontinuitet pomoći Ivani Lovasić, a slušateljima ponovo podarili nesvakidašnji glazbeni doživljaji.    

 

hum. koncert Lc Split 1

 

Hum koncert Lc Split 2

 

Humanitarni koncert LC Split 3

 

Hum koncert Lc Split 4