Humanitarna kacija - Zbog jedne ljubavi

Lions klub Split organizira humanitarnu akciju “Zbog jedne ljubavi”, koja za cilj ima prikupiti novčana sredstva potrebna za adaptaciju postojećih prostorija Jedinica liječenja Zavoda za dječju hematologiju, onkologiju, kliničku imunologiju i genetiku Klinike za dječje bolesti KBC Split.
Klinika za dječje bolesti je ponijela prestižan naslov: “Dječji odjel - prijatelj djece” te je roditeljima omogućen 24-satni boravak uz svoje dijete tijekom trajanja hospitalizacije. Zbog toga je neophodno unaprijediti postojeće uvjete, što zahtjeva dodatno preuređenje i renoviranje  prostorija u Zavodu za hemato-onkologiju, kao i nabavku novog namještaja i opreme. Radovi će uključivati, između ostalog, zamjenu podova, odnosno postavljanje antistatičkog linoleuma kako bi se spriječile infekcije, uređenje sanitarnih čvorova, osobito u sobama za izolaciju djece, te preuređenje ambulante u kojoj se izvode dijagnostičko - terapijski postupci.  Ovom humanitarnom akcijom će se, zasigurno, unaprijediti uvjeti boravka u Zavodu za hemato-onkologiju  pridonijeti daljnjem uređenju i opremanju Klinike za dječje bolesti, a sve s ciljem promicanja humanizacije bolničkog liječenja.
U okviru ove velike humanitarne akcije, uz potporu HNK Hajduk,  u subotu 20. travnja u 17:30 sati na poljudskom stadionu, uoči jadranskog derbija Hajduk – Rijeka,  bit će održan i humanitarni koncert „Zbog jedne ljubavi.“  Svoje sudjelovanje na koncertu potvrdili su Alen Nižetić, Hari Rončević, Klapa Šufit i Grupa Viva.
Humanitarna akcija “Zbog jedne ljubavi” trajat će od 1. travnja do 28. lipnja ove godine. Ciljani iznos akcije je 108.000,00 kn,  a sredstva će se prikupljati  izravnim uplatama na račun IBAN: HR5124840081502011742 kod Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb te pozivom na besplatni humanitarni broj 060 9001. Cijena poziva je 6,25 kn, PDV je uključen. Donirati možete i putem poveznice na ticketshop.hr.