Lions klub Split organizirao druženje s Jakšom Fiamengom

S akademikom Fiamengom „Kroz đardine, kroz pjacete...“

Puno stihova, pjesmi i šala obilježilo je druženje s našim proslavljenim pjesnikom i novinarom, akademikom Jakšom Fiamengom koje je Lions klub Split organizirao 23. listopada 2018.

IMG 20181023 192608
Bilo je to neformalno druženje akademika i brojnog slušateljstva u maniri susreta starih prijatelja. Crtice iz  njegovog umjetničkog života doznali smo kroz opušteni razgovor s prisutnima. Interesantno je bilo čuti kako zapravo nastane jedna pjesma, kako dolazi val inspiracije, koliko mu je važna autonomija teksta, koliko je pisanje proces koji nimalo nije lagan...Vrlo emotivno se osvrnuo na i blisko prijateljstvo s Oliverom Dragojevićem, kojem je napisao brojne hitove, često videći upravo Olivera dok ih je pisao.

S poštovanjem je spomenuo suradnju s Radojkom Šverko, koju naziva istinskom umjetnicom.
Slušateljstvo je bilo počašćeno recitacijama njegovih svevremenskih pjesama, a posebno je dirljivo bilo čuti njegove uglazbljene pjesme u interpretaciji nagrađivane ženske klape „Neverin“.
Bez obzira što se danas nalazi u Domu za starije osobe,  ne osjeća se staro ni umorno. Njegov umjetnički poriv i danas rađa plodovima novih stihova, iskričavo, životno i zaneseno kao i do sada.

 

IMG 20181023 191911