Lions klub Split prikuplja sredstva za stipendiranje mladih glazbenika

Održan veliki humanitarni koncert u organizaciji LC Split  

Humanitarni koncert za prikupljanje sredstava za stipendiranje đaka i studenata muzike slabijeg imovinskog stanja u organizaciji LC Split već je postao tradicionalan. Od 2000. godine stipendiramo mlade talentirane glazbenike tijekom deset mjeseci školske godine redovitom financijskom potporom u iznosu od 600 kn.
Glavni organizator koncerta Damir Vesanović, član LC Split, potaknuo je i kontinuirano motivira sve članove kluba u provođenju ove humanitarne akcije.

LC Split koncert za stipendiju br 1


Za nama je još jedan uspješno organiziran koncert „OPERNE ARIJE i PJESME“, održan 16. svibnja 2018.  za prikupljanje sredstava za stipendiranje studenata Umjetničke akademije u Splitu- odjel za glazbenu umjetnost  i učenika Glazbene škole Josipa Hatze Split.
Suorganizatori koncerta  bili su Umjetnička akademija u Splitu– Odsjek solo pjevanja, Odjel za kazališne umjetnosti, Odsjek za film i video te Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu.
Na koncertu je nastupilo četrnaest opernih solista, mješoviti zbor Umjetničke akademije u Splitu te glumci Odjela za dramsku umjetnost: Ani Škorić, Marija Kristina Tomić, Josipa Šabić, Mila Ždero, Ana Malovan, Đina Vučković, Vjeko Kaštelančić, Jelena Pletikosa, Kristina Svalina, Maja Andrijolić, Gabrijela Deglin, Valnea Vretenar, Neda Aleksić, Tea Požgaj te Donat Zeko i Uršula Najev čije su izvedbe vodili njihovi profesori, istaknuti umjetnici Vlado Sunko, Nelli Manuilenko, Cynthia Hansell Bakić, Terezija Kusanović, Žana Marendić-Bučević, Giorgio Surian, Bruna Bebić uz klavirsku pratnju Zorana Velića, korepetitora.
Posebnu zahvalu upućujemo prodekanici za nastavu Odjela za glazbenu umjetnost Vesni Podrug Kossjanenko te Hariju Zlodri,  dramskoj umjetnici Bruni Bebić s Odjela za kazališne umjetnosti i dramsku umjetnost te Vladi Zrniću s Odsjeka za film i video za uspješnu realizaciju ovog projekta.
Koncert „Operne arije i pjesme“  jedinstven je, ne samo po sadržaju i vrhunskoj kvaliteti izvođača, već i činjenici da je nastao u kreativnoj sinergiji udruge LC Split, Sveučilišta i mladih talenata, inspiriran i vođen idejom humanitarizma.

LC Split koncert za stipendiju br 2

 

LC Split koncert za stipendiju br 3

 

LC Split koncert za stipendiju br 4

 

LC Split koncert za stipendiju br 5

 

LC Split koncert za stipendiju br 6

 

LC Split koncert za stipendiju br 7

 

LC Split koncert za stipendiju br 8

 

LC Split koncert za stipendiju br 9

 

LC Split koncert za stipendiju br 10

 

LC Split koncert za stipendiju br 11

 

LC Split koncert za stipendiju br 12

 

LC Split koncert za stipendiju br 13

 

LC Split koncert za stipendiju br 15

 

LC Split koncert za stipendiju br 16

 

LC Split koncert za stipendiju br 17

 

LC Split koncert za stipendiju br 18

 

LC Split koncert za stipendiju br 19