LC Split osigurao donaciju od 40.000 kn za djecu iz dječjeg doma Maestral iz Splita

U organizaciji LC Split doniran ukupni prihod vaterpolo utakmnice Hrvatska-Srbija

Poljud 2


 
U Splitu je od 15.-18. veljače 2018. godine održan Europa Cup na kojem su sudjelovale reprezentacije Hrvatske, Srbije, Grčke, Nizozemske i Malte. Turnir je organiziran kao novo natjecanje, pod pokroviteljstvom Europske vaterpolo federacije. U dogovoru s Hrvatskim vaterpolo savezom i Službom za sport grada Splita, Lions klub Split je  predložio da turnir, osim sportskog, ima i humanitarno značenje. Stoga je dogovoreno da se prihod s najatraktivnije utakmice, Hrvatska-Srbija, usmjeri LC Split koji trenutno provodi veliku humanitarnu akciju za pomoć Dječjem domu „Maestral”. Turnir je bio izvanredno medijski praćen (Slobodna Dalmacija, Radio Split, Radio Dalmacija, Sportske novosti, internetski portali i drugi), a za vrijeme utakmica atmosfera i cjelokupni ambijent na bazenu su bili izvanredni, bez i najmanjeg incidenta. U dogovoru s organizatorom i ravnateljicom Doma Maestral Veronikom Perić realizirana su slijedeća događanja:
•    15. veljače djeca iz doma „Maestral”-Kaštela s odgajateljicom su prisustvovali utakmici Hrvatska – Grčka (neki od njih bili su prvi put na bazenu, a neki su prvi put gledali vaterpolo u „živo”).
 
•    16. veljače djeca iz doma „Maestral”-Split s odgajateljicom su prisustvovali utakmici Hrvatska – Nizozemska te su se nakon utakmice fotografirali s igračima naše reprezentacije (neki su tražili i dobili potpise igrača na hrvatskoj zastavi).
 
•    17.  veljače prije početka utakmice Hrvatska – Srbija, predsjedniku LC Split Nikši Prezziu svečano je, pred prepunim tribinama bazena na Poljudu,  uručen ček u iznosu od 40.000 kn od strane predsjednika Hrvatskog vaterpolo saveza  Predraga Slobode i glavnog tajnika HVS Renata Živkovića.
 
LC Split nastavlja s prikupljanjem pomoći za Dječji dom Maestral te poziva sve ljude dobrog srca da pomognu djeci bez roditeljske skrbi.

 

 

Poljud 3

 

Poljud 1

 

Poljud 4