Lions klub Split donirao dječji vrtić “Smješak” KBC-a Split
 
Donacija Dječjem vrtiću Smiješak KBC Split 28.12.2016. 2 28.prosinca 2016.
 
 Lions klub Split je više od dva desetljeća osvjedočeni prijatelj Klinike za dječje bolesti KBC-a Split. Uz ostale
​humanitarne akcije, već nekoliko godina LC Split donira dječji vrtić »Smješak« koji se nalazi u sklopu Klinike u kojem se provodiodgojno-obrazovni rad s hospitaliziranom djecom. Organiziranje ovakvih aktivnosti omogućava djeci da, unatoč hospitalizaciji, imaju uvjete za očuvanje i unapređivanje intelektualnog, tjelesnog, psihomotornog i socijalnog razvoja. Kroz djelovanja slična uobičajenom načinu života razvijaju osjećaj sigurnosti i povezanosti s primarnom socijalnom sredinom, ublažava stres zbog boravka u bolnici i odvojenosti od roditelja te osnažuju sposobnosti prilagodbe. Rad dječjeg vrtića Klinike zahtjeva i dosta edukativnog i potrošnog materijala u čemu im godinama pomaže LC Split.
 
Ovu višegodišnju, možemo reći već i tradicionalnu akciju, organizira član LC Split, PDG Branko Dragičević. Uz člana LC Split Pjera Zekana, dana 28. prosinca 2016. posjetio je dječji vrtić »Smješak« ruku punih darova za kojim su iskazale potrebu odgovorne osobe vrtića. Potreban materijal za kreativnu radionicu, slikovnice i društvene igre u vrijednosti od 5 000,00 kn obradova​o​ je hospitaliziranu djecu. U ime KBC-a Split i Klinike za dječje bolesti, na donaciji je zahvalila doc.dr.sc. Ivana Unić Šabašov.
Dosadašnja suradnja LC Split i Klinike za dječje bolesti urodila je plodovima trajne vrijednosti za dobrobit djece liječene u ovoj Klinici, a LC Split će i dalje ostati jedan od nj​enih​ najvjernijih donatora.