Lions klub Split donirao za potrebe djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja

DYXY poslije 6.prosinca 2016.

 Lions klub Split je u više navrata pomagao udrugu DYXY koja pruža pomoć djecii mladima  s teškoćama čitanja, pisanja i učenja. To je jedna od humanitarnih akcija koje Klub kontinuirano provodi, a ovu na poticaj i u organizaciji voditelja projekta Damira Dumanića.
Prostorije u kojima voditeljica Udruge Meri Butirić, prof., djelatnici i svi vrijedni volonteri pomažu djeci prevladati teškoće u svladavanju školskih programa, bile su derutne jer se dugo godina nisu uređivale zbog nedostatka financijskih sredstava. Ovu školsku godinu (2016./2017.) djecu su dočekale renovirane i oku ugodnijeprostorije jer je Lions klub Split u mandatu prošlogodišnjeg predsjednika Roberta Vulića donirao 4.000,00 kuna u tu svrhu.
 
To je sad prostor koji daleko ljepše izgleda te je time i primjereniji boravku djece školske dobi. Već i površan pogled na slike „prije i poslije” dovoljan je da se uoči o kojim je pozitivnim intervencijama u učionice Udruge riječ.
DYXY prije 2DYXY prije 3
DYXY prije
DYXY  poslije 2DYXY poslije 3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lions klub Split i dalje će biti vjeran prijatelj Udruge DYXY koja jedina u u Splitu radi s djecom sa specifičnim teškoćama čitanja, pisanja i učenja, olakšava im školsku svakodnevnicu, stvara pozitivan odnos prema učenju te time omogućuje pretpostavke za uspješnije školovanje sada i ubuduće. 
Zahvalnica udruge DYXY:
Zahvalnica udruge DYXY