Aktivnosti u tijeku

Lions klub Split organizirao druženje s Jakšom Fiamengom

S akademikom Fiamengom „Kroz đardine, kroz pjacete...“

Puno stihova, pjesmi i šala obilježilo je druženje s našim proslavljenim pjesnikom i novinarom, akademikom Jakšom Fiamengom koje je Lions klub Split organizirao 23. listopada 2018.

IMG 20181023 192608
Bilo je to neformalno druženje akademika i brojnog slušateljstva u maniri susreta starih prijatelja. Crtice iz  njegovog umjetničkog života doznali smo kroz opušteni razgovor s prisutnima. Interesantno je bilo čuti kako zapravo nastane jedna pjesma, kako dolazi val inspiracije, koliko mu je važna autonomija teksta, koliko je pisanje proces koji nimalo nije lagan...Vrlo emotivno se osvrnuo na i blisko prijateljstvo s Oliverom Dragojevićem, kojem je napisao brojne hitove, često videći upravo Olivera dok ih je pisao.

Opširnije:Lions klub Split organizirao druženje s Jakšom Fiamengom

Lions klub Split sudjelovao na festivalu znanosti 2018.

Predavanje o otkrićima koja su unaprijedila borbu protiv zaraznih bolesti

LC Split je u terminu koji ima za svoja predavanja u hotelu Park u Splitu dana 17. travnja 2018. ugostio predavanje iz  programa Festivala znanosti u Splitu „Znanošću protiv zaraznih bolesti“ koje je održala doc.dr.sc. prim. Anamarija Jurčev Savičević, dr. med.  iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. 

Opširnije:Lions klub Split sudjelovao na festivalu znanosti 2018.

Centar za prevenciju zlouporabe droge i drugih ovisnosti LC Split i dr. Burcar o ovisnosti djece o digitalnoj tehnologiji

Predavanje  „Djeca s licima koja bliješte“ u organizaciji LC Split


Jedno od obilježja današnjice zasigurno je sve veća ovisnost djece o digitalnoj tehnologiji i komunikaciji koja se iz sfere stvarnog kontakta i druženja s vršnjacima prebacuje u bespuća virtualne „stvarnosti“.
Stoga je Centar za prevenciju zlouporabe droge i drugih ovisnosti Lions kluba Split organizirao predavanje „Djeca s licima koja bliješte (Glow kids)“ u hotelu Park u Splitu 22. svibnja 2018.  koje je održao prim. Ivan Burcar, dr. med. s KBC Rebro Zagreb.

1. Predavanje dr. Ivan Burcar

Opširnije:Centar za prevenciju zlouporabe droge i drugih ovisnosti LC Split i dr. Burcar o ovisnosti djece...

Lions klub Split prikuplja sredstva za stipendiranje mladih glazbenika

Održan veliki humanitarni koncert u organizaciji LC Split  

Humanitarni koncert za prikupljanje sredstava za stipendiranje đaka i studenata muzike slabijeg imovinskog stanja u organizaciji LC Split već je postao tradicionalan. Od 2000. godine stipendiramo mlade talentirane glazbenike tijekom deset mjeseci školske godine redovitom financijskom potporom u iznosu od 600 kn.
Glavni organizator koncerta Damir Vesanović, član LC Split, potaknuo je i kontinuirano motivira sve članove kluba u provođenju ove humanitarne akcije.

LC Split koncert za stipendiju br 1

Opširnije:Lions klub Split prikuplja sredstva za stipendiranje mladih glazbenika

Lions klub Split posadio masline u park-šumi Marjan

Tradicionalna akcija oplemenjivanja okoliša svoga grada u organizaciji LC Split

Kao dio ekološke osvještenosti i brige za zdrav okoliš svoga grada, LC Split godinama sudjeluje u sadnji stabala na opožarenom području park šume Marjan. Ovaj park predstavlja prava pluća grada Splita i nezaobilazno je mjesto za rekreaciju i odmor. Dana 09. svibnja 2018. godine LC Split je posadio pet stabala maslina u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje park-šumom Marjan-Split. Sadnice su dobivene ljubaznošću naše vjerne donatorice Mirjane Perica.

Opširnije:Lions klub Split posadio masline u park-šumi Marjan

Lions klub Split i poznati hrvatski alpinista Stipe Božić

Na svjetskim vrhovima sa Stipom Božićem na predavanju u organizaciji LC Split

IMG-20180509-WA0007

 
Naš proslavljeni alpinista, putopisac, redatelj dokumentarnih filmova i TV emisija te član Hrvatske gorske službe spašavanja Stipe Božić dana 08. svibnja 2018. godine održao je impresivno predavanje „Kako do vrha“ u organizaciji LC Split.  

Opširnije:Lions klub Split i poznati hrvatski alpinista Stipe Božić

Humanitarni koncert za nabavu kombi vozila za dom Maestral

MAESTRAL PLAKAT

Održan je humanitarni koncert za nabavu kombi vozila za dom Maestral

 LC SPLIT ORGANIZIRAO USPJEŠAN KONCERT ZA POMOĆ DJEČJEM DOMU MAESTRAL
Dragi nam glazbenici i LC Split u akciji za kupnju kombija za djecu iz Maestrala

 

lions split maestral gripe01

Opširnije:Održan je humanitarni koncert za nabavu kombi vozila za dom Maestral