2005 "Jedrima protiv droge" - Svibanj 2005

REGATA LIONS CUP 2005. „JEDRIMA PROTIV DROGE“ Split, 12. – 14. svibnja 2005.

Sedma po redu, tradicionalna humanitarna jedriličarska regata Lions Cup 2005. „Jedrima protiv droge“ održana je po prvi put u splitskom akvatoriju pod Sustipanom. Regata je održana u sklopu brojnih manifestacija u povodu obilježavanja 1700. obljetnice grada Splita, kao i obilježavanja 15. obljetnice lajonizma u Hrvatskoj. Također treba istaći visoko pokroviteljstvo Predsjednika Republike ovoj našoj tradicionalnoj regati, što nam je čast i priznanje za dosadašnji rad a ujedno i velika obveza u budućnosti.

Na regati je sudjelovalo 29 posada s 227 registriranih sudionika. Sudjelovale su samo hrvatske posade obzirom da se termin održavanja regate poklopio s terminom održavanja nacionalnih konvencija Lionsa u nama susjednim državama.

O regatnim događanjima najbolje govore snimljeni materijali na DVD-u koji smo podijelili predstavnicima svih klubova na konvenciji u Lovranu.

Program je bio iznimno bogat: od prve večeri koju su uveličale nastupima klapa „Šufit“ te plesni ansambl KUD „Jedinstvo“, preko druge nezaboravne večeri koje su nam podarili članovi mješovite klape „Filip Dević“ pa do završne večeri u prekrasnom ambijentu „Vile Dalmacija“ gdje su nas bez prestanka, do kasno u noć, zabavljali članovi VIS „Evergreen“ iz Đakova, tamburaši „Dyaco“ iz Đakova i na kraju nezaobilazni „Stari prijatelji“ iz Šibenika.

U svojstvu Predsjednika poverenstva za regatu smatram da smo vrlo uspješno priveli kraju ovaj vrlo zahtijevan distriktualni projekt na zadovoljstvo svih sudionika regatnih zbivanja.

Naime, ispunili smo sva tri zadana cilja: unatoč manjku vjetra smo sportski dio uspješno priveli kraju i čestitali zasluženim pobjednicima posadi LC „Lovran“ iz Lovrana; svima skupa bilo nam je lijepo u nezaboravnom druženju, pjesmi i plesu; što je najvažnije za potrebe Centra za prevenciju zlouporabe droge u Splitu osigurali smo 113.000,00 kuna, što bi trebalo omogućiti nesmetan jednogodišnji rad istog.

Osim toga za čitavo vrijeme regate bili smo vrlo dobro medijski pokriveni što u svakom slučaju doprinosi promociji lajonizma u Hrvatskoj.

LC „Split“ kao organizator uspio je utržiti sve iskazane sponzorske doprinose i podmiriti u cijelosti sve nastale financijske obveze iskazane u numeričkom dijelu ovog izvješća, za što zasluge pripadaju rizničaru Ivanu Filipoviću.

I konačno, svima onima koji nisu svjedočili ovom događanju, ostaje DVD na uživanje kako bi se ubuduće pripremili i sudjelovali u našim regatama bez obzira gdje će se održati.


Kap. Branko Dragičević
Predsjednik povjerenstva za regatu

centar regata 2005