LC Split - vjerni prijatelj dječjeg doma Maestral


Darivanje mladih iz Doma Maestral  

Maestraldonacija2018 1
 
Lions klub Split je vjerni prijatelj djece iz Dječeg doma Mestral Split te je organizirao i upješno priveo kraju više humanitarnih akcija kako bi pomogao djeci u njihovim različitim potrebama. Ovo ljeto je LC Split djeci iz Maestrala kupio kombi vozilo kojim djeca sada  odlaze na sportske i slobodne akitvnosti, a redovito ih se sjeti i u vrijeme Adventa.

Tada su u centru pažnje LC Split starija djeca i mlađi punoljetnici koja zajedno žive u stanovima.  Ovakve zajednice najbolja su alternativa biološkim obiteljima što je i europski standard. Djeca žive u komfornom stanu i ugodnoj obiteljskoj atmosferi sukladno pravilima zajedničkog stanovanja, a o njima brinu stručni djelatnici boraveći s njima u stanu 24 sata dnevno. Kao i prethodnih godina, djeca su izrazila svoje potrebe, a članovi LC Split su se potrudili da im upravo to i omoguće. Posjetili su mlađe punoljetne štićenike koji žive u stanu u staroj gradskoj jezgri 10. prosinca 2018. godine te ih darivali sa željenim poklonima; dva multipraktik kućanska uređaja, torbom na kotačiće te izabranim proizvodima za blagdansku trpezu. Na ugodnom druženju, uz puno smijeha, šale, razgovora o planovima i željama ovih mladih ljudi, uz ravnateljicu Jelenu Burazin, u ime Lions kluba Split bili su prisutni članovi Kluba Gorana Roso, Jelena Kokić, Dragan Bolanča, Damir Vesanović i Nikša Prezzi.
Zadovoljstvo Maestralovaca primljenim poklonima bilo je skoro pa opipljivo, osmjesi široki, a zahvale iskrene. Takve dobre vibracije oplemenile su i članove LC Split i još jednom povrdile da se čovjek dobro osjeća čineći dobro i pomažući zajednici koje je dijelom.

 

 

 

Maestraldonacija2018 2