Održan je humanitarni koncert za nabavu kombi vozila za dom Maestral

 LC SPLIT ORGANIZIRAO USPJEŠAN KONCERT ZA POMOĆ DJEČJEM DOMU MAESTRAL
Dragi nam glazbenici i LC Split u akciji za kupnju kombija za djecu iz Maestrala

 

lions split maestral gripe01

 Dana 21. ožujka 2018. pred punom dvoranom ŠC Gripe u Splitu održan je veliki humanitarni koncert sa svrhom prikupljanja sredstava za pomoć Dječjem domu Maestral u Splitu.
Zahvaljujući angažmanu članova LC Split, a ponajviše predsjednika Nikše Prezzija, eminentni estradni umjetnici sa radošću su nastupili na ovom humanitarnom koncertu koji je gledateljstvo ujedinio u pjesmi i zadovoljstvu što na taj način pomažu najpotrebitijima.
Ovaj koncert je dio akcije "MAESTRAL SVUGDJE GDJE TREBA", kojom LC Split namjerava prikupiti sredstava za kupnju kombi vozila za štićenike Dječjeg doma Maestral u Splitu  koji postoji od 1945. godine. To je ustanova koja skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi te mladima nakon izlaska iz skrbi. Rukovodstvo Doma je izrazilo potrebu za kupnjom vozila za prijevoz djece smještene u udomiteljskim obiteljima, na privremenom smještaju te u podružnici Doma u Kaštel Lukšiću ("Miljenko i Dobrila"). Nabavkom novog vozila povećala bi se dostupnost i raspoloživost stručnog osoblja Doma za navedene potrebe, što je za tu djecu od iznimnog značaja. Dodatna dobrobit je što bi se maloljetnoj djeci, koja su na stalnom ili cjelodnevnom boravku u Domu, omogućio odlazak na redovite športske treninge klubova u Splitu (plivačke i vaterpolo škole, vrtić/kadeti ragbi i drugo), što trenutno nemaju, niti su imali u organiziranom obliku.
Humanitarni značaj ove akcije i sveukupan volonterski rad LC Split od 1991. godine već su prepoznali grad Split, Splitsko-dalmatinska županija, Hrvatski vaterpolo savez i brojni drugi sponzori svojom hvalevrijednom financijskom pomoći u akciji koja još traje.
Teško je izdvojiti najuspješnije trenutke večeri, evergreene Orkestra HRM-a, svima nam poznate uspješnice grupe „Dalmatino“, emotivan nastup Meri Cetinić, omiljene klapske pjesma s klapom „Contra“, pjevanje cijele dvorane s glazbenim parom  Zorica Kondža i Joško Banov,  nevjerovatan tenor Marka Škugora te izvrstan nastup klape Sv. Juraj HRM-a.  Mariola Milardović Perić je toplim i duhovitim vođenjem pridonjela da se ovaj koncert čini kao druženje prijatelja, izvođača i publike, opuštenih, raspoloženih i sretnih. Zasigurno su najzadovoljniji bili predsjednik LC Split Nikša Prezzi koji je osmislio ovu veliku akciju i vrlo emotivno objasnio njene razloge i značaj te ravnateljica Doma Veronika Perić u ime sve djece i djelatnika Doma kojima će koristiti kombi koji se namjerava kupiti.
Grandiozno finale, pjesma „Neka cijeli ovaj svijet“, u kojem su nastupili  svi izvođači, članovi LC Split  te djeca i ravnateljica Maestrala, uz zdušnu podršku iz publike,  pokazao je veliko srce prisutnih i zajedništvo u brizi i pomoći potrebitoj djeci.

Youtube linkovi koncerta:

lions split maestral gripe02

 

lions split maestral gripe03

 

lions split maestral gripe04

 

lions split maestral gripe05

 

lions split maestral gripe06

 

lions split maestral gripe07

 

lions split maestral gripe08

 

lions split maestral gripe09

 

lions split maestral gripe10

 

lions split maestral gripe11